Szybki, smaczny i zdrowy obiad? Czy to możliwe? Przekonajcie się sami! :D
Składniki :
- 1 papryka czerwona
- 1 torebka brązowego ryżu
- 6 torebeczek szpinaku lub połowa małego talerza jeżeli szpinak jest w postaci płatów
- 1 ząbek czosnku
- 1 średnia cebula
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka chociaż nie ma tu mięsa :P
- 1 łyżeczka pieprzu
- sól
Przygotowanie :
Ryż ugotuj zgodnie z opakowaniem, jeśli posiadasz ryż w torebce wysyp, go i ugotuj normalnie, gdyż wszystkie cenne składniki zostają w wodzie a gotując w woreczkach wylewamy te ważne składniki. Paprykę umyj i delikatnie wytnij górną część na kształt czapeczki. Usuń środek oraz pestki.
Na patelni roztop masło i zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj pokrojony ząbek czosnku oraz rozmrożony szpinak, smaż wszystko razem około 3 min. Po tym czasie dodaj 0,5 szklanki wody, przykryj i duś około 10 min, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Dopraw szczyptą soli, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Paprykę napełnij farszem zostawiając 2-3 cm od góry na czapeczkę.
Przykrywamy i pieczemy w piekarniku w 180°C przez około 15-20 min dopóki papryka nie zrobi się miękka.
* zostaje sporo farszu, więc spokojnie wystarczy na 2 takie porcje lub można, go podać jako dodatek do mięsa
*warto blachę gdzie będzie piekła się papryka lekko posmarować olejem, by nie przywarła do niej
Wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam,
Mój Blog ♥
super blog,zapraszam do mnie http://lostclaudia.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńzaczynam od nowa
Przepis jest bardzo ciekawy, choć z wyglądu danie nie wygląda smacznie. Ale cóż... pozory mylą.
OdpowiedzUsuńMoże za jakiś czas spróbuję tego przepisu. Ciekawe jak mi wyjdzie :D Świetny blog.
Co powiesz na wzajemną obserwację? Daj znać u mnie lub po prostu zacznij, a odwdzięczę się jak najszybciej.
Pozdrawiam. Zapraszam do mnie.
anonimowa-roza.blogspot.com
Papryka się lekko przypaliła ale to kwestia tego jak szybko się ona piecze, jednak jest bardzo dobra więc zachęcam :)
UsuńDuzo zależy od rodzaju papryki bo niestety moja mama ostatnio zrobiła właśnie zapiekaną paprykę i była niesamowicie gorzka :( przez co mega się do niej zniechęciłam :(
OdpowiedzUsuńpozdrawiam, Monika
pysznie wygląda :) Zapraszam do mnie juz na nowy post -> Mój blog-klik
OdpowiedzUsuńLubie paprykę. I chyba zapisze sobie przepis :)
OdpowiedzUsuńhttp://zanetta44.blogspot.com/?m=1
super przepis, świetnie to wygląda! pozdrawiamy ;)
OdpowiedzUsuńZapraszamy do nas - klik
wygląda pysznie ;* obserwuję i liczę na uczciwy rewanż :* justperfectfashion.blogspot.com
OdpowiedzUsuńciekawy pomysl, kocham paprykę a tutaj wygląda naprawde smacznie:D
OdpowiedzUsuńchetnie skorzystam z twojego pomyslu;)
pozdrawiam i zapraszam do nas http://styledivision1.blogspot.com/
Świetny przepis i bardzo zachęcające zdjęcia. O papryce faszerowanej już nie raz słyszałam, ale nie z takim farszem, brzmi super. :)
OdpowiedzUsuńhttp://zadumam.blogspot.com/
http://jannaphotos.blogspot.com/
ciekawy przepis ;) http://themessofbookie.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńwygląda super :)
OdpowiedzUsuńMój blog KLIK
Mój blog KLIK
Mój blog KLIK
Wygląda pięknie, ale niestety nie lubię ryżu:))
OdpowiedzUsuńMój Blog hdshua.blogspot.com - klik!
zazwyczaj robię to z mięsem i ryżem ale uwielbiam szpinak więc wypróbuję Twój przepis <3 świetny blog! zapraszam do siebie, dopiero zaczynam :) http://xsweetlikecinnamonx.blogspot.com
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńsayhellotonatt.blogspot.com
Pysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie:
http://odbicie-lustra.blogspot.com/
cudowny blog, śliczne zdjecia, mam prosbe poklikasz mi w linki w najnowszym poscie? bardzo o to prosze to tylko chwila :)
OdpowiedzUsuńi może wspólna obserwacja? jezeli tak to zaobserwuj i daj znac w komentarzu a od razu sie odwdziecze
pozdrawiam i zapraszam
http://kinga-kingaa2500.blogspot.com/
Świetny przepis! Ja jednak nie dodałabym szpinaku, ze względu, że go nie lubię.
OdpowiedzUsuńZ pewnością kiedyś wykorzystam. ;)
Pozdrawiam, I am Angelika - klik!
super przepis<3 muszę go wypróbować!
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie! właśnie dodałam notkę i będzie mi bardzo miło jeśli zostawisz po sobie ślad<3
+ obserwuję;*
www.moon-quotes.blogspot.com
O tak polecam, jadłam ją kilogramami w Grecji, zafaszeruj sobie też pomidora!
OdpowiedzUsuńWłaśnie myślałam o tym.
Usuńwypróbuję :D