środa, 11 listopada 2015

Tosty ze szpinakiem serem mozarella i fetą

Duża ilość sera w tostach to jest to, do tego szpinak i przekąska gotowa.
Świetna na drugie śniadanie!


Składniki : 
- 5 łyżek szpinaku mrożonego
- kilka plasterków seru feta i mozarella
- 1 ząbek czosku
- szczypta pieprzu

Przygotowanie :
Szpinak smażymy na patelni z drobno posiekanym czosnkiem (można także rozmrozić, go wcześniej lub włożyć na kilkanaście sekund do mikrofalówki) i doprawiamy pieprzem. Kromki chleba smarujemy szpinakiem, kładziemy plasterki mozarelli i fety, przykrywamy i pieczemy w opiekaczu aż ser się rozpuści. 


A Wy jakie najczęściej jecie tosty?

4 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł :)
    http://rubik514.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeny, wyglądają tak apetycznie, że już wiem, co jutro zjadam na śniadanko-tosty z serem mi się już znudziły a szpinak uwielbiam, więc jestem pewna, że twój przepis mi zasmakuje:)

    Pozdrawiam! ♥
    moja Personalna Galaktyka Absurdu

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja zazwyczaj jem najzwyklejsze tosty z serem i ketchupem, ale twoje wyglądają bardzo apetycznie, i muszę kiedyś ich spróbować :D
    Martha Blog

    OdpowiedzUsuń