poniedziałek, 16 listopada 2015

Jogurtowa pana cotta z polewą malinową

Panna cotta z jogurtu naturalnego z dodatkiem białej czekolady.
Składniki :
- 1 szkl jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka żelatyn
- 2 łyżki miodu
- kilka kostek białej czekolady
- sok lub dżem malinowy

Przygotowanie :
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Czekamy aż lekko przestygnie i dodajemy po 1 łyżce jogurtu do niej tak, by się nie zważyła. Mieszamy dokładnie i dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladę i miód.
Przelewamy do kubeczków i zostawiamy w lodówce przez kilka godzin, najlepiej zostawić na całą noc. Ostrożnie obrysowywujemy brzegi kubeczków cienkim nożykiem lub wykałaczką odwracamy i kładziemy na talerzu. W rondelku podgrzewamy sok/dżem malinowy można także dodać odrobinę cukru. Polewamy panna cottę i gotowe.


2 komentarze:

  1. Oooo, jak pysznie wyglada! Chyba mam składniki w domu, więc musze spróbowac :3

    OdpowiedzUsuń