niedziela, 1 listopada 2015

Pudding ryżowy z truskawkami

Jesienne chłodne wieczory już są z nami już jakiś czas, z tego powodu proponuję wam cieplutki jeszcze pudding ryżowy z truskawkami, właśnie taki jak w dzieciństwie.

Składniki :
- 0,5 szkl ryżu białego
- 1 szkl mleka
- 0,5 szkl wody

Przygotowanie :
Mleko z wodą zagotowujemy, wsypujemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15min. Wyłączamy gaz i zostawiamy pod przykryciem jeszcze kilka minut. Po tym czasie mozemy dodać jeszcze odrobinę mleka jeżeli lubimy rzadszą konsystencję.
Najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem truskawek lub startych jabłek.


2 komentarze:

  1. To danie z pewnością będzie mi smakować ;))
    Pięknie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. kocham wszystko co z truskawkami to zapewne to też bym zjadła ze smakiem!
    buziaki, Monia

    OdpowiedzUsuń