piątek, 22 maja 2015

Tosty francuskie na słodko z bananami

Składniki:
4 kromki chleba tostowego lub innego chleba
1 jajko
Pół szklanki mleka
pół banana
cukier puder
olej roślinny lub masło

Przygotowanie:
W jednej misce roztrzepujemy jajko, do drugiej wlewamy mleko. Kromki chleba lekko moczyny z dwóch stron w mleku, następnie również z dwóch stron w jajku. Patelnie smarujemy nasączonym olejem roślinnym ręcznikiem papierowym lub dodajemy 1 łyżkę masła. Pieczemy z dwóch stron do uzyskania ładnego złoto-brazowego koloru :)

Gotowe tosty posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy pokrojonym w talarki bananem.
Świetnie również smakują z czekoladą zarówno białą jak i mleczną,  dżemem truskawkowym, świeżymi owocami, wiórkami kokosowymi, migdałami i orzechami.
Dla każdego znajdzie się coś co lubi :D

Lekkie, chrupiące tosty rodem z Francji czego chcieć więcej? Może ciepłego kakałka :D

Smacznego :D




1 komentarz: