czwartek, 2 kwietnia 2015

Pancakes jabłkowo-marchewkowe z cynamonem i imbirem 

Co zjeść na śniadanie? To chyba jedno z najczęstszych pytań jakie zadajemy sobie od razu po przebudzeniu się. Ja dzisiaj zrobiłam pancakes :D w dodatku dietetyczne!

Potrzebujemy :

2 jajka
3/4 szklanki mleka
pół szklanki mąki pełnoziarnistej 
1/3 szklanki mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 marchewki i 1 jabłko utarte na tarce na dużych oczkach
Cynamon
Imbir

Mieszamy wszystkie składniki i dodajemy przyprawy. Uważajmy jednak z imbirem bo to dosyć intensywna przyprawa, w zupełności powinno wystarczyć pół łyżeczki :) natomiast cynamonu możemy dodać znacznie więcej :D

Pancakes smażymy na patelni wysmarowanej tłuszczem za pomocą papieru kuchennego dzięki czemu nie przykleją się do patelni tylko ładnie zarumienią :)
Ja do swoich użyłam dodatkowo jogurtu naturalnego i domowego soku malinowego, można dodać także migdałów, orzechów, rodzynków czy też świeżych owoców.

Nie są to typowe pancakes, różnią się odrobinę smakiem ale myślę że wam zasmakują, życzę Smacznego! :) 










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz