sobota, 10 października 2015

Kokosowe placuszki z miodem

Kokosowy smak placuszków to u mnie coś nowego, warto spróbować :)

Składniki :
- 1 jajko
- 0,5 szkl mleka
- pół szklanki wiórków kokosowych
- 3 łyżki mąki pszennej

Przygotowanie :
Wiórki umieszczamy w szklance, zalewamy do pełna wodą i odstawiamy na kilka minut. Następnie w misce roztrzepujemy jajko z mlekiem, dodajemy całą zawartość szklanki i przesianą mąkę. Dokładnie mieszamy i smażymy na patelni posmarowanej lekko olejem.
Gotowe placuszki posypujemy wiórkami kokosowymi i polewamy miodem.
Do herbaty pasują jak ulał :D



1 komentarz:

  1. w sumie fajna wersja na śniadanjie na slodko! :) miód kojarzy mi się ze swietami - koniecznie zjem takie śniadanko w święta! :)
    buziaki, Monia

    OdpowiedzUsuń