Mąka ryżowa to kolejna rzecz, która zagościła w mojej kuchni na dłużej. Bezglutenowa wersja naleśników dla ich miłośników, którzy unikają glutenu.
Składniki :
- 1 jajko
- 0,5 szkl mleka
- 0,5 szkl mąki ryżowej
- 1 łyżeczka kakao
Przygotowanie :
Jajko roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy mąkę i kakao. Mieszamy i czekamy chwilkę. Rozgrzewamy patelnie i wlewamy odrobinę oleju. Wylewamy odrobinę masy na patelnie i energicznym ruchem rozprowadzamy chochlą tak by nie uszkodzić ciasta. Naleśniki bardzo szybko się pieką dlatego, gdy pojawią się większe pęcherzyki ostrożnie przewracamy na drugą stronę i jeszcze chwilkę pieczemy. Wierzch posypujemy odrobiną kakao.
Naleśniki podałam z serkiem waniliowym oraz świeżymi i mrożonymi owocami :)
Wygladaja na bardzo chrupiace... i pyszne! Musze wyprobowac!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam z Ameryki!
Paulina
shenanigan-ska.blogspot.com
Wyglądają przepysznie<3 Dzisiaj zamierzam zrobić!
OdpowiedzUsuńObserwuję
http://m-grabowska.blogspot.com/
kocham naleśniki wszelkiego rodzaju! te wyglądają niesamowicie smakowicie!
OdpowiedzUsuńbuziaki, Monia
Pycha! ;D
OdpowiedzUsuńZapraszam :
unnormall.blogspot.com
Proszę o klikanie w ostatnim poście, będę bardzo wdzięczna i szczęśliwa! :D
Super przepis, na pewno pyszny.
OdpowiedzUsuńPantofelekkk.blogspot.com
ale boskie! <3 muszę pokazać ciotce która nie może jeść mąki pszennej i bieduje że nawet naleśnika nie ma jak zrobić!
OdpowiedzUsuńMój blog - zapraszam!