Duża ilość sera w tostach to jest to, do tego szpinak i przekąska gotowa.
Świetna na drugie śniadanie!
Składniki :
- 5 łyżek szpinaku mrożonego
- kilka plasterków seru feta i mozarella
- 1 ząbek czosku
- szczypta pieprzu
Szpinak smażymy na patelni z drobno posiekanym czosnkiem (można także rozmrozić, go wcześniej lub włożyć na kilkanaście sekund do mikrofalówki) i doprawiamy pieprzem. Kromki chleba smarujemy szpinakiem, kładziemy plasterki mozarelli i fety, przykrywamy i pieczemy w opiekaczu aż ser się rozpuści.
A Wy jakie najczęściej jecie tosty?
Wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńhttp://rubik514.blogspot.com/
Jeny, wyglądają tak apetycznie, że już wiem, co jutro zjadam na śniadanko-tosty z serem mi się już znudziły a szpinak uwielbiam, więc jestem pewna, że twój przepis mi zasmakuje:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! ♥
moja Personalna Galaktyka Absurdu
Ja zazwyczaj jem najzwyklejsze tosty z serem i ketchupem, ale twoje wyglądają bardzo apetycznie, i muszę kiedyś ich spróbować :D
OdpowiedzUsuńMartha Blog