Jesienne chłodne wieczory już są z nami już jakiś czas, z tego powodu proponuję wam cieplutki jeszcze pudding ryżowy z truskawkami, właśnie taki jak w dzieciństwie.
Składniki :
- 0,5 szkl ryżu białego
- 1 szkl mleka
- 0,5 szkl wody
Przygotowanie :
Mleko z wodą zagotowujemy, wsypujemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15min. Wyłączamy gaz i zostawiamy pod przykryciem jeszcze kilka minut. Po tym czasie mozemy dodać jeszcze odrobinę mleka jeżeli lubimy rzadszą konsystencję.
Najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem truskawek lub startych jabłek.
To danie z pewnością będzie mi smakować ;))
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda ;)
kocham wszystko co z truskawkami to zapewne to też bym zjadła ze smakiem!
OdpowiedzUsuńbuziaki, Monia