4 kromki chleba tostowego lub innego chleba
1 jajko
Pół szklanki mleka
pół banana
cukier puder
olej roślinny lub masło
Przygotowanie:
W jednej misce roztrzepujemy jajko, do drugiej wlewamy mleko. Kromki chleba lekko moczyny z dwóch stron w mleku, następnie również z dwóch stron w jajku. Patelnie smarujemy nasączonym olejem roślinnym ręcznikiem papierowym lub dodajemy 1 łyżkę masła. Pieczemy z dwóch stron do uzyskania ładnego złoto-brazowego koloru :)
Gotowe tosty posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy pokrojonym w talarki bananem.
Świetnie również smakują z czekoladą zarówno białą jak i mleczną, dżemem truskawkowym, świeżymi owocami, wiórkami kokosowymi, migdałami i orzechami.
Dla każdego znajdzie się coś co lubi :D
Lekkie, chrupiące tosty rodem z Francji czego chcieć więcej? Może ciepłego kakałka :D
Smacznego :D
Mniaaaaam
OdpowiedzUsuńpanialeksandria.blogspot.com